Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

To Παρασκήνιο της παραίτησης του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών

Την παραίτηση του υπέβαλλε το απόγευμα της Τετάρτης (9/3) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Παρά το γεγονός πως ήταν υπεύθυνος για τα έσοδα του Κράτους, αφού ο τομέας του αφορούσε τα φορολογικα και τα τελειωνιακά θέματα, ο κ. Γεωργακόπουλος διεμήνυε πως δεν μπορούσε να επιτελέσει κανένα έργο.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο κ. Γεωργακόπουλος είχε συγκρουστεί με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο γγ του υπουργείου Οικονομικών είχε φτάσει άλλες δύο φορές στα πρόθυρα της παραίτησης και μάλιστα είχε συντάξει και τις σχετικές επιστολές προς τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται ωστόσο πως ήταν κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Γεωργακόπουλου ήταν εξ αρχής προβληματικές, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε και η τοποθέτηση του κ. Κουσελά στη θέση του υφυπουργού, κίνηση η οποία αφαίρεσε αρμοδιότητες από τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος στην επιστολή παραίτησης τους αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψιν, δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί πλέον τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση".

Πηγές από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανέφεραν πως ο κ. Γεωργακόπουλος είχε ενοχληθεί έντονα και από το γεγονός ότι συγκεκριμένες απόψεις του για τη φορολογική πολιτική και την οργάνωση των εφοριών δεν ελήφθησαν υπόψιν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ως εκ τούτου δεν συμπεριελήφθησαν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Από την άλλη, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κάνουν λόγο για "τάσεις πολιτικής αυτονόμησης" του κ. Γεωργακόπουλου, ο οποίος κατά καιρούς προανήγγειλε κινήσεις του οικονομικού επιτελείου, που δεν είχαν αποφασιστεί πλήρως θέλοντας -λένε οι ίδιες πηγές- να προκαταλάβει την ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Γεωργακόπουλος εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος για το ότι δεν είχε στην ουσία καμια αρμοδιότητα...

Aπολιτιστο Στεκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου