Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εμπόλεμη ζώνη και πάλι η Κερατέα

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η περιοχή της Κερατέας μέχρι το βράδυ της Τρίτης, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αποτρέψουν τους εκσκαφείς και τα βαρέα οχήματα να απομακρύνουν τα μπάζα που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι ως πρόχειρα οδοφράγματα στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Μέσα σε λίγα λεπτά, στήθηκε σκηνικό πολέμου με δεκάδες δακρυγόνα, βόμβες μολότοφ, κροτίδες, να εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν, με τις εκρήξεις να ακούγονται ασταμάτητα.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ, όπου αποτελεί το στρατηγείο των κατοίκων. Δυστυχώς, στις 22:15 μία νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από την οικία του δημάρχου Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνου Λεβαντή, την ώρα, μάλιστα, που εντός της οικίας βρίσκοταν η οικογένειά του.Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί για άλλη μία φορά η Κερατέα, καθώς κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ έχουν στήσει οδοφράγματα με μπάζα
Τελικά, λίγα λεπτά μετά τις 21:30, αναχώρησε από την Κερατέα το μηχάνημα εκσκαφών με το χειριστή του, υπάλληλο της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ) κι έτσι δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου, μέχρι το μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ. Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από τη μεριά τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Τέλος, έγινε μία σύλληψη.

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των πέντε διμοιριών των ΜΑΤ, που έπνιξαν την περιοχή με δακρυγόνα και πετάνε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Γύρω στις 21:00 η μάχη μεταφέρθηκε μέσα στο χωριό. Επι τόπου βρίσκονται 10 περιπολικά,  2 διμοιρίες των ΜΑΤ,  2 πυροσβεστικά οχήματα ένα ελικόπτερο και ένα γκρέϊντερ.
Επιπλέον οι αστυνομικοί κατάφεραν και άνοιξαν το ρεύμα προς Λαύριο της Λεωφόρου Λαυρίου το οποίο οι κάτοικοι είχαν κλείσει με μπάζα. Ωστόσο το ρεύμα ανόδου παραμένει κλειστό με χώματα και μεγάλα κομμάτια τσιμέντου. Η  ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους οδηγούς να μην χρησιμοποιήσουν το ρεύμα που άνοιξε, γιατί υπάρχουν διάσπαρτες πέτρες στο οδόστρωμα από τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα.
Εντωμεταξύ, το πρωί είχαν σημειωθεί και νέα επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένα νεαρό άτομο. Μάλιστα, άγνωστοι πέταξαν τα ξημερώματα μολότοφ σε μηχάνημα καθαρισμού και αποκομιδής των απορριμμάτων.
«Ο χειριστής του μηχανήματος που θα έκανε την αποκομιδή των μπάζων πήγε νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη και έπεσε έτσι θύμα άγνωστων που τον προπηλάκισαν και έκαψαν την καμπίνα του μηχανήματός του», ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας δημόσιων έργων Γιάννης Οικονομίδης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πλέον κανένας χειριστής να μην πηγαίνει στην περιοχή καθώς φοβάται.
Αργά απόγευμα η ένταση μεταφέρθηκε στην είσοδο της πόλης, όπου συγκεντρώθηκε ο κύριος όγκος των κατοίκων. Την ίδια ώρα οι μπουλντόζες δούλευαν απομακρύνοντας τα μπάζα από το οδόστρωμα.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς, τρεις εκ των οποίων παραμένουν για νοσηλεία στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με εγκαύματα. Ένα άτομο συνελήφθη κατά τα επεισόδια.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου