Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πολεμικό πλοίο των Η.Π.Α. πλησιάζει τη Λιβύη

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, USS Kearsarge, στο οποίο επιβαίνουν αρκετές εκατοντάδες πεζοναύτες πλησιάζει σήμερα στη Λιβύη, ανακοίνωσαν δύο αξιωματούχοι του τομέα της άμυνας των ΗΠΑ, σε μια στιγμή που οι Δυτικοί εντείνουν την πίεση στο καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι.


Το USS Kearsarge, ένα ελικοπτεροφόρο που μεταφέρει και αποβατικά σκάφη, και δυο πλοία συνοδείας, ετοιμαζόταν να περάσει τη Διώρυγα του Σουέζ προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι αξιωματούχοι αυτοί υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.

"Μετακινούμε τα πλοία για να πλησιάσουν" στη Λιβύη, δήλωσε ένας από αυτούς.

Η μονάδα αμφίβιων επιχειρήσεων του Kearsarge, με περίπου 800 πεζοναύτες, στόλο ελικοπτέρων και ιατρικές εγκαταστάσεις, μπορεί να παράσχει υποστήριξη σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, καθώς και στρατιωτικές.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ετοιμάζουν μια λίστα επιλογών που θα προτείνουν στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, και συνομιλούν με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, αλλά "η ασάφεια παραμένει", όσον αφορά την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Οι επιλογές αυτές κυμαίνονται "από μια επίδειξη δύναμης, σε κάτι πιο ενεργό", υπογράμμισε ο αξιωματικός αυτός, τονίζοντας ότι "ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με το ρόλο του στρατού".


Το πλοίο αυτό βρίσκεται σήμερα στο βόρειο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού.

lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου