Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Καλή η μεσογειακή κουζίνα αλλά...

Είναι πιθανό να μην σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό το πόσο καταστροφικό είναι το λάδι που πετάτε στο νεροχύτη μόλις τελειώσετε με το τηγάνισμα για το περιβάλλον.

  Το γεγονός πως καταλήγει στην αποχέτευση ή στους ΧΥΤΑ και έπειτα στον υδροφόρο ορίζοντα προκαλεί τεράστια βλάβη στο περιβάλλον. Μεγάλο ποσοστό, επίσης, των φραγμένων αποχετεύσεων οφείλεται σε χρησιμοποιημένα βρώσιμα λάδια. Και οι φραγμένες αποχετεύσεις σημαίνουν επίσης κατανάλωση ενέργειας από τις μονάδες της ΕΥΔΑΠ που καλούνται να τις καθαρίσουν.

  Η λύση είναι πιο απλή από όσο μπορείτε να φανταστείτε: φυλάξτε το χρησιμοποιημένο λάδι σε έναν τενεκέ και όταν γεμίσει αναζητήστε το πλησιέστερο μέρος στο οποίο ανακυκλώνεται λάδι (σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε βιολογικά παντοπωλεία κτλ) στη γειτονιά σας και μεταφέρετέ το εκεί.
  Η εταιρία ΣΕΛΑΣ (www.selas.com.gr) έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα σας βοηθήσει να βρείτε το πλησιέστερο σημείο και να ξεφορτωθείτε το χρησιμοποιημένο λάδι σας χωρίς να πληγώσετε ούτε τη γη ούτε την οικολογική σας συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου