Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Έβαλε πλώρη για τις Η.Π.Α. ο πρόεδρος της Κίνας

Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο, αναχώρησε σήμερα από το Πεκίνο με προορισμό τις Η.Π.Α. για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Νέα Κίνα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

zougla.gr

Ο Κινέζος πρόεδρος θα αρχίσει την επίσκεψή του από την Ουάσινγκτον, όπου θα δειπνήσει σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ομπάμα και μια ολιγομελή ομάδα αξιωματούχων. Αύριο, ο πρόεδρος Χου θα παραστεί σε επίσημο δείπνο και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου θα έχει συναντήσεις με την επιχειρηματική κοινότητα.

Η όγδοη συνάντηση ανάμεσα στους ηγέτες των δύο δυνάμεων πραγματοποιείται μετά από μια δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από εντάσεις σε διάφορα μέτωπα.

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου Χου στις Η.Π.Α., η Κίνα θα προωθήσει και θα προβάλλει τα επιτεύγματά της σε ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων που θα περνά 300 φορές από τις τεράστιες οθόνες της Times Square, στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Στο βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται ο μπασκετμπολίστας Γιάο Μινγκ, ο πιανίστας Λανγκ Λανγκ, ο αστροναύτης Γιανγκ Λιουέι, αλλά και απλοί Κινέζοι πολίτες, προβλήθηκε για πρώτη φορά χθες και η προβολή του θα συνεχιστεί για όλον τον επόμενο μήνα, όπως διευκρινίζει το πρακτορείο Νέα Κίνα και προσθέτει ότι θα μεταδίδεται επίσης και από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

«Το βίντεο αυτό έχει στόχο να προωθήσει την εικόνα μιας ευημερούσας και δημοκρατικής Κίνας, που αναπτύσσεται και προοδεύει» είχε ανακοινώσει το γραφείο Τύπου της κινεζικής κυβέρνησης, όταν παρουσίασε τη διαφημιστική εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου