Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Θα φωτογραφίζονται όσοι δεν πληρώνουν διόδια

Δόθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το πράσινο φως για να χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία από τις κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας οι φωτογραφίες των οχημάτων όσων οδηγών αρνούνται να πληρώσουν διόδια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η απόφαση αυτή λύνει τα χέρια στις κοινοπραξίες, που θα μπορούν στο εξής να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής, όπως συμβαίνει για την είσπραξη οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα, η κοινοπραξία, με τη φωτογραφία του οχήματος του παραβάτη, θα μπορεί εφεξής να ζητεί τα στοιχεία του ιδιοκτήτη από το κράτος, να τον ειδοποιεί να καταβάλει την οφειλή και αν αυτός δεν το πράξει, θα νομιμοποιείται να ζητήσει το 20πλάσιο, εκδίδοντας διαταγή πληρωμής από το Πρωτοδικείο. Αν μάλιστα ο οδηγός εξακολουθήσει να μην πληρώνει, τότε θα εγγράφεται και στον Τειρεσία.

Οι κοινοπραξίες πιέζουν ασφυκτικά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να βρει λύση στο ζήτημα, προκειμένου να ανακοπεί η αυξανόμενη το τελευταίο διάστημα άρνηση των οδηγών να καταβάλλουν διόδια. Το κίνημα κατά των διοδίων έχει επεκταθεί πλέον σε όλη την Ελλάδα και καθημερινά είναι δεκάδες οι οδηγοί που αρνούνται να καταβάλουν το σχετικό αντίτιμο, κατεβαίνουν από τα οχήματά τους και ανοίγουν μόνοι τους τις μπάρες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η «Καθημερινή», τον τελευταίο μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης: από Μαλιακό έως Κλειδί στο 15% και από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια στο 6-7%. Αντιθέτως, πολύ μικρά -περίπου 1%- είναι τα αντίστοιχα ποσοστά άρνησης στους δύο άξονες της Πελοποννήσου (Ελευσίνας - Πατρών και Κορίνθου - Μεγαλόπολης).

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου