Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γιατί χασμουριόμαστε;

Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι το χασμουρητό είναι σημάδι νύστας, βαρεμάρας ή... ματιάσματος, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Μπινγκχάμτον των ΗΠΑ, πραγματοποίησε μία μεγάλη έρευνα με σκοπό να απαντήσει στο ερώτημα "γιατί χασμουριόμαστε";
 Ο επικεφαλής της έρευνας Andrew Gallup διαπίστωσε ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο χασμουριόμαστε είναι... η υπερθέρμανση του εγκεφάλου μας! Όταν η θερμοκρασία του γίνει μεγαλύτερη από το κανονικό, τότε το χασμουρητό λειτουργεί σαν "air condition" για τον εγκέφαλο και τον επαναφέρει στην κανονική του κατάσταση.
 "Οι εγκέφαλοι είναι σαν υπολογιστές" είπε ο Gallup. "Λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν ψυχραίνονται, για αυτό έχουν αναπτυχθεί μηχανισμοί όπως το χασμουρητό που επιτρέπουν την ψύχρανση του θερμού εγκεφάλου. Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχει ένα πλαφόν θερ��οκρασίας πάνω από το οποίο πυροδοτείται ενστικτωδώς το χασμουρητό. Η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να συμβεί γιατί νηυστάζουμε, γιατί μόλις έχουμε ξυπνήσει, γιατί νιώθουμε εξάντληση και για δεκάδες άλλους λόγους.
Pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου