Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι πρώτοι νεκροί στις διαδηλώσεις της Αιγύπτου

Δύο Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που έγιναν σήμερα στην πόλη Σουέζ της Αιγύπτου και ένας αστυνομικός πέθανε τελικά μετά από σοβαρό τραυματισμό του στο Κάιρο, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές και από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πτώματα των δύο ατόμων, φέρουν τραύματα από πλαστικές σφαίρες και ακόμα δεν έχουν διευκρινηστεί τα αίτια θανάτου, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο είπε ότι δεν έχουν πληροφορίες για το θέμα.
Η διαδήλωση στο Σουέζ ήταν μία από τις πολλές που οργανώθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα.
Ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματα του μετά από τον ξυλοδαρμό του από τους διαδηλωτές σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή ασφάλεια.
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ, δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσουν τους περίπου 20.000 διαδηλωτές. Οι μάρτυρες είπαν ότι είδαν δεκάδες αιμόφυρτους ανθρώπους ενώ άλλοι είχαν πέσει αναίσθητοι στο δρόμο.
Στη Μαχάλα, μια πόλη βόρεια του Καΐρου, γνωστή για τα υφαντουργεία της, οι διαδηλωτές κρατούσαν τεράστια πορτρέτα του Μουμπάρακ και φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ζητώντας την ανατροπή του.Σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες, έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις.
NEWPOST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου