Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Έγκυος έσωσε από τις φλόγες τα 9 παιδιά της

Μητέρα «ήρωας», παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη της, έσωσε από την φωτιά τα 9 παιδιά της...
 

Το σπίτι της οικογένειας στην Βάλμη Πηνείας, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, τυλίχτηκε στις φλόγες.

Από το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί, ενώ τα παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στην κουζίνα, εκτός του αγοριού 1 έτους, που ήταν στην κούνια του.

Στο σπίτι επικράτησε πανικός. Η 30χρονη μητέρα βρήκε τη δύναμη, παρά την κατάστασή της, και από την αυλή πήρε το λάστιχο από την βρύση, ανέβηκε στο παράθυρο του δωματίου, μπήκε μέσα και άρχισε να σβήνει τη φωτιά.

Παράλληλα, οι συγχωριανοί της, ήρθαν με λάστιχα και κουβάδες, ενώ άλλοι έβγαζαν τα ανήλικα παιδιά από το σπίτι και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά προήλθε από την τηλεόραση, που βρίσκονταν στο δωμάτιο, πιθανόν από βραχυκύκλωμα.

Πρόκειται για το σπίτι της οικογένειας του 39χρονου Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου και της 30χρονης συζύγου του Μαίρης, η οποία διανύει τον 6ο μήνα κύησης και οι οποίοι έχουν 9 ανήλικα παιδιά, το μεγαλύτερο ηλικίας 12 ετών και το μικρότερο 1 έτους. Στο σπίτι δε, διαμένουν και οι ηλικιωμένοι γονείς του κ. Διαμαντόπουλου.

Σήμερα η οικογένεια ζει σε ένα σπίτι που έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές, με την κουζίνα και το σαλόνι τα μόνα δωμάτια που μπορούν τα μέλη της οικογένειας να περάσουν την ημέρα τους, ενώ τα ρούχα τους καταστράφηκαν και αυτά από τις φλόγες.

Η οικογένεια απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους να τους παραχωρήσουν μια λυόμενη κατοικία, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο σπίτι τους.


Αυτή είναι η δεύτερη δοκιμασία για την οικογένεια, καθώς το σπίτι αυτό είχε «χτυπηθεί» και από τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και είχε χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμο.
Από τότε η οικογένεια, έχει ζητήσει ένα κοντέινερ, αλλά ακόμη δεν τους έχει παραχωρηθεί, με αποτέλεσμα να διαμένουν ακόμη στο υπό ανακατασκευή σπίτι τους.

Μέσα στην ταλαιπωρία ήρθε όμως και η συγκίνηση καθώς η κα Διαμαντοπούλου την επόμενη ημέρα έμαθε το φύλο του μωρού. Σε λίγους μήνες θα έχουν στην αγκαλιά τους το δέκατο παιδάκι της, ένα κοριτσάκι!

sarotiko.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου