Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2010

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP δραστηριοποιείται στα crash test και στην ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα σε επιβάτες και πεζούς. Ο εν λόγω έδωσε στο φως της δημοσιότητας τη λίστα με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που πέρασαν με...

άριστα τις σκληρές δοκιμασίες για το 2010. Τα αυτοκίνητα αυτά απέσπασαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία τους και δικαιωματικά θεωρούνται ως τα κορυφαία της περασμένης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών, την πρωτιά κατέκτησε η Alfa Romeo Giulietta, στην κατηγορία "Executive" ο τίτλος πήγε στην BMW σειρά 5, στα "Supermini" το Honda CR-Z έκλεψε την παράσταση, στα μικρά 4x4 το Kia Sportage και τέλος πρώτο σε ασφάλεια στην κατηγορία "μικρά MPV" αναδείχτηκε το Toyota Verso. Στην αντίπερα πλευρά, το αυτοκίνητο με την χαμηλότερη βαθμολογία ήταν το κινέζικο Landwind CV9 που έλαβε μόλις δύο αστέρια.

Μαζί με τα πέντε κορυφαία σε επίδοση, το Euro NCAP, ανέφερε πως τα Suzuki Swift, KΙΑ Venga, BMW X1, VW Sharan, Seat Alhambra και Citroen C4 ήταν άλλα 6 μοντέλα με ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία στο σύνολο.

madata.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου