Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Financial Times: Tα χρέη του ευρώ και η Ελλάδα

Αναφερόμενοι στις υποχρεώσεις των χωρών μελών της ευρωζώνης το 2011, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς τονίζουν ότι τα χρέη που πρέπει να επαναχρηματοδοτηθούν ή να εξοφληθούν ανέρχονται συνολικά σε 560 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με στοιχεία από την ιταλική τράπεζα UniCredit που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, το χρέος αυτό είναι κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο σε σχέση με το 2010 και το υψηλότερο από τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος το 1999.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σχολιάζουν επίσης ότι αυτές οι πιέσεις προς την ευρωζώνη το 2011 οδηγούν πολλούς επενδυτές στο να πιστεύουν ότι η Πορτογαλία θα υποχρεωθεί να αναζητήσει κάποια έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης ότι θα μπορούσαν να ανανεωθούν οι φόβοι για εξάπλωση της κρίσης στην Ισπανία.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα, με την επισήμανση ότι σύμφωνα με την αγορά ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου, η χώρα έχει μεγαλύτερη από 50% πιθανότητα να προβεί σε κάποιου είδους πτώχευση.

Ακολουθούν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία με πιθανότητες πάνω από 30%, προσθέτει η εφημερίδα, εξηγώντας ότι ο φόβος πτώχευσης της περιφέρειας αποτρέπει μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια από την αγορά ομολόγων των χωρών αυτών.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου