Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τρελάθηκαν από τη δημοσιότητα οι μεταλλωρύχοι

Οι απόλυτοι «σταρ» της χρονιάς, οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι που πέρασαν 69 ημέρες στα έγκατα της γης, φαίνεται πως δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τα πλοκάμια της… σόουμπιζ!Από τις 15 του περασμένου Οκτωβρίου, ημέρα που είδαν ξανά το φως του ήλιου μετά από τρεις μήνες, οι ζωές τους έχουν αλλάξει δραματικά και από φτωχοί εργάτες, έχουν γίνει πια αστέρια… παγκόσμιου βεληνεκούς.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τηλεοπτικές εμφανίσεις, δώρα, εκδηλώσεις και ταξίδια περιλαμβάνονται πλέον στο καθημερινό μενού των μεταλλωρύχων.
Είτε όλοι μαζί, είτε κατά ομάδες, οι μεταλλωρύχοι μετέβησαν, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για να παραστούν σε τηλεοπτικά προγράμματα, ή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Δυστυχώς όμως, κάποιος έπρεπε να «προσγειώσει» ξανά στη γη τους 33 ενθουσιασμένους εργάτες, που δεν έχουν σταματήσει να κάνουν ταξιδάκια αναψυχής.

Έτσι λοιπόν, οι μεταλλωρύχοι  ειδοποιήθηκαν ότι αν δεν «κόψουν» τα πολλά ταξίδια, μπορεί να χάσουν τα επιδόματα που συνοδεύουν την άδεια ασθενείας τους.

Σύμφωνα με τον Ομάρ Ρεϊγάδας, έναν από τους 33, η Χιλιανή Υπηρεσία Εργασίας, που επιβλέπει τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, τους τόνισε πως το πρόσφατο ταξίδι του στη Βρετανία για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου έπειτα από πρόσκληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «θα πρέπει να είναι το τελευταίο τους, εάν δεν θέλουν να χάσουν τα ωφελήματα των αποδοχών της άδειας ασθενείας».

Τώρα οι μεταλλωρύχοι είναι σε απόγνωση και δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να ακυρώσουν τα ταξίδια που έχουν προγραμματίσει.

Η Walt Disney Company τους έχει προσκαλέσει στα τέλη Ιανουαρίου με μέλη των οικογενειών τους στο Πάρκο της Φλόριδας και σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Μερκούριο, οι μεταλλωρύχοι είναι αποφασισμένοι να ταξιδεύσουν.

«Προτιμώ να χάσω τα επιδόματα της άδειας, παρά να χάσω την ευκαιρία να γνωρίσω άλλες χώρες», τόνισε ο Κλάουδιο Γιάνες, ένας από τους 33.

Πρωτο Θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου