Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Στα 65 εκατ. ευρώ οι ανείσπρακτες οφειλές στο δήμο Θεσσαλονίκης

Μια διαφορετική μαύρη τρύπα, «βάθους» 65,5 εκατ. ευρώ,εμφανίζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στις λεγόμενες ανείσπρακτες οφειλές, χρήματα δηλαδή που χρωστούν στο δήμο Θεσσαλονίκης ιδιώτες, ανώνυμες εταιρίες και φορείς, αλλά που ο δήμος δεν κατάφερε να εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, «και τα 65,5 εκατ. ευρώ ο δήμος τα έχει βεβαιώσει και κινείται με όλους τους νόμιμους τρόπους για την είσπραξή τους». Ωστόσο, η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην είσπραξή τους δείχνει την αδυναμία των μηχανισμών του δήμου να συγκεντρώσει όσα του οφείλονται. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ιλιγγιώδες αυτό ποσό των 65,5 εκατ. ευρώ ξεπερνά ακόμη και αυτό το υπεξαιρεθέν ποσό από τα ταμεία του δήμου για το οποίο τόσος λόγος έγινε και ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε... ταμείο της 12ετούς διοίκησής του, επισημαίνοντας ότι θα παραδώσει σε λίγες μέρες στη νέα δημοτική αρχή «ένα δήμο οικονομικά υγιή». Παράλληλα, παρουσίασε ένα λεύκωμα - απολογισμό του στρατηγικού σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης (για την περίοδο 2002 -2010), στον οποίο όμως περιλαμβάνονται και έργα που δεν έχουν σχέση με το ίδιο το σχεδιασμό του δήμου, όπως η θαλάσσια αστική συγκοινωνία, η εξωτερική περιφερειακή οδός και η ζεύξη του Θερμαϊκού!

Πηγή:agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου