Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

SKODA OCTAVIA 320 ΧΛΜ/ΩΡΑ!

Τους 600 ίππους φτάνει ο δίλιτρος TSI κινητήρας της Octavia RS που θα επιχειρήσει να ξεπεράσει την ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα....Το ρεκόρ ταχύτητας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκει σε ένα αεριωθούμενο τετράτροχο που έφτασε το 1970 τα 1.014 χλμ./ώρα (Φωτογραφία: Skoda Auto )
Στη φημισμένη "Boneville Speed Week" που θα πραγματοποιηθεί στις 13 με 20 Αυγούστου 2011 στα προάστια....


 της Utah των Η.Π.Α θα συμμετάσχει η Skoda, στοχεύοντας να σπάσει το φράγμα των 320 χλμ./ώρα.
Γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού, της μέχρι σήμερα γνωστής Octavia RS δέχτηκε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, αγγίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους 600 ίππους.
Συγκεκριμένα, ο υπερσυμπιεστής καυσαερίων της Garret αντικαταστάθηκε με ένα νέο, ο οποίος παράγει πίεση υπερπλήρωσης 26-28 PSI, ενώ αντί για τη συμβατική αμόλυβδη βενζίνη, χρησιμοποιείται καύσιμο αγωνιστικών προδιαγραφών.

Παράλληλα, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος περιορίστηκε κατά 8 εκατοστά, σε σχέση με τις πολιτικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, και προστέθηκε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.
Η Octavia RS των 600 ίππων θα πρέπει να αναπτύξει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα κίνησης σε μία απόλυτη ευθεία μήκους εννέα μιλίων (περίπου 15 χιλιόμετρα), στις αλυκές του Bonneville Salt Flats, στα προάστια της Utah.
auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου