Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ζευγάρι χάκερ έσπασε κωδικούς αξίας 5.000.000 ευρώ

Στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών και πολιτών -η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ, είχε κλέψει από πασίγνωστη ελληνική ηλεκτρονική σελίδα ένα ζευγάρι χάκερ ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να τα πουλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο νεαρός χάκερ έχει ήδη συλληφθεί, ενώ η νεαρή φίλη του αναζητείται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Πριν από περίπου ένα μήνα το ζευγάρι κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς ασφάλειας πασίγνωστης ελληνικής ηλεκτρονικής σελίδας, στην οποία είναι καταχωρισμένα τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών και πολιτών της χώρας. Στη συνέχεια άρχισαν να διοχετεύουν ως «δείγμα» στο Διαδίκτυο ορισμένα από αυτά τα στοιχεία, κυρίως μεγάλων εταιρειών, ψάχνοντας αγοραστές.

Η αξία των κλεμμένων στοιχείων, σύμφωνα με τόσα κατέθεσαν εκπρόσωποι της εταιρίας που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική σελίδα στην Ασφάλεια και στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ. Αμέσως μετά την καταγγελία των εκπροσώπων της εταιρείας οι «Ράμπο» του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισαν έρευνες, με αποτέλεσμα να βρουν τα ίχνη των δύο χάκερ μέσα από τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που άφησαν στο σύστημα ασφάλειας της εταιρείας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Διαδίκτυο τα δείγματα από τη «δουλειά» του ζευγαριού και παρουσιάστηκαν ως ενδιαφερόμενοι για την αγορά μεγάλου όγκου στοιχείων επαγγελματιών και πολιτών. Ο χάκερ πείστηκε πως είχε να κάνει με ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά για να αποκτήσουν τα στοιχεία που θέλουν.

Το ραντεβού κλείστηκε σε κεντρικό σημείο των Αθηνών και ο νεαρός, αντί να πάρει... πάκα των 500 ευρώ, φόρεσε χειροπέδες. Οι αστυνομικοί που είχαν στήσει την παγίδα, τη στιγμή που έπαιρνε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον δήθεν αγοραστή των στοιχείων, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Πλέον αναζητείται η νεαρή φίλη του δράστη, ενώ ο ίδιος μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου