Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

30 χρηματιστές θα καταθέσουν για το e-mail

Περίπου 30 άτομα από τον ελληνικό χρηματιστηριακό χώρο αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν για το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στις 20 Απριλίου και ανέφερε ότι επρόκειτο να ανακοινωθεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο Πάσχα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην αγορά.

Παράλληλα θα κληθεί να καταθέσει στη Σκότλαντ Γιαρντ στο Λονδίνο, έπειτα από συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές μέσω Europol, ο χρηματιστής, στέλεχος της Citigroup, στο ελληνικό γραφείο του τμήματος Διεθνών Αγορών, ο οποίος φέρεται ότι έστειλε το συγκεκριμένο e-mail, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πού βρήκε αυτές τις πληροφορίες.
Το διακίνησαν
Στην Ελλάδα οι περίπου 30 χρηματιστές αναμένεται να καταθέσουν γιατί έλαβαν αυτό το μήνυμα και κάποιοι φέρονται ότι το διακίνησαν σε άλλους.

Αυτό ωστόσο θα γίνει αφού δοθεί έγκριση από τις εισαγγελικές αρχές για άρση απορρήτου, που έχει ζητήσει η Αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει στην ψηφιακή έρευνα, κάτι όμως που καθυστέρησε λόγω Πάσχα.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη επίθεση κατά της ελληνικής οικονομίας που εκδηλώθηκε με e-mail. Την πρώτη είχε κάνει τορναδόρος από την Κρήτη, ο οποίος εμφανίστηκε ως υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, το οποίο είχε στην κατοχή του εμπιστευτικές πληροφορίες από την κυβέρνηση και υψηλούς τραπεζικούς κύκλους. Και τότε και τώρα προκλήθηκε αναταραχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός και το χρηματιστήριο να κάνει μεγάλη βουτιά.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου