Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα Μετσόβου

Υλικά


½ κιλό φύλλο κρούστας
500 γρ. μανιτάρια (λευκομανίταρα, πορτομπέλο)........

1 φλ. ελαιόλαδο


300 γρ. φέτα


300 γρ. γραβιέρα Μετσόβου


300 γρ. μετσοβόνε καπνιστό


300 γρ. κασέρι


8 αυγά


200 γρ. γάλα


Πιπέρι, πάπρικα


Διαδικασία


Τρίβουμε τα τυριά και τα ενώνουμε. Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και  προσθέτουμε τα τριμμένα  τυριά. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια  μέχρι να μαλακώσουν. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη μισή από τη γέμιση των τυριών. Σκεπάζουμε με δυο φύλλα κρούστας. Απλώνουμε το μίγμα των μανιταριών. Σκεπάζουμε με δυο φύλλα κρούστας.


Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση των τυριών ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας . Χαράζουμε , λαδώνουμε και περιχύνουμε με τα υγρά που έμειναν από το μίγμα των τυριών. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 -50 λεπτά  μέχρι να ροδίσει η πίτα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου