Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Δέσμευση Μπουτάρη για τον καθαρισμό της Θεσσαλονίκης


Σε δέκα περίπου ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη , σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης πρόσθεσε, ότι μέχρι το καλοκαίρι η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη θα βελτιωθεί, και μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι «υποδειγματική».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε τέσσερις κινήσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα με τα απορρίμματα. Πρώτον, να αναδιοργανωθούν πλήρως οι υπηρεσίες στον τομέα της Καθαριότητας, δεύτερον να αποφασίσει η δικαιοσύνη για τους συμβασιούχους, τρίτον να βάλουν «πλάτη» οι εργαζόμενοι για να καθαρίσει η πόλη και τέταρτον οι πολίτες να κρατούν στα μπαλκόνια τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμαρχος, η νέα διοίκηση παρέλαβε την 1η Ιανουαρίου 68 απορριμματοφόρα και 12 τράκτορες, εκ των οποίων λειτουργούσαν μόλις τα εννέα απορριμματοφόρα και ο ένας τράκτορας. «Επίσης, από τα 1.500 άτομα προσωπικό, οι 700 ήταν μόνιμοι, οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, ενώ "αγνοούνται" 150 εργαζόμενοι που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες. Ήδη εντοπίστηκαν οι 21 στην δημοτική τηλεόραση», είπε ο δήμαρχος.

 «Τραγική» χαρακτήρισε την κατάσταση (εξοπλισμός, προσωπικό, οργάνωση) ο δήμαρχος και ανέφερε τέσσερις κινήσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα με τα απορρίμματα.

 «Επίσης, από τα 1.500 άτομα προσωπικό, οι 700 ήταν μόνιμοι, οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, ενώ "αγνοούνται" 150 εργαζόμενοι που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες. Ήδη εντοπίστηκαν οι 21 στην δημοτική τηλεόραση», είπε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, προανήγγειλε πρόστιμα για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που βγάζουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου