Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τρελαίνεις την πυξίδα μου και δείχνει όπου πάς... Έρχονται τα πάνω κάτω

Έτσι φαίνεται θα λέμε από εδώ και πέρα γιατί είναι αυτό που λέμε θα έρθουν τα πάνω … κάτω.
 Ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γής, που βρίσκεται στον Καναδά, φαίνεται πως το… βαλε στα πόδια και κινείται προς την Ρωσία με ταχύτητα 60 χλμ ανά χρόνο.


Και όλο αυτό θα φέρει πανικό όχι μόνο στις πυξίδες  και στα αεροδρόμια, αλλά και ότι πάνω στην Γη αξιοποιεί το μαγνητικό πεδίο της Γης. Δηλαδή στις μεταφορές με αεροπλάνο,στα αποδημητικά πουλιά που θα χάσουν τον προσανατολισμό τους, στα θαλάσσια ζώα. Θα πηγαίνουν στο άγνωστο με … βάρκα την ελπίδα.

Ο βόρειος µαγνητικός πόλος είναι διαφορετικός από τον πραγµατικό Βόρειο Πόλο του πλανήτη µας, που αποτελεί το ένα άκρο του νοητού κάθετου άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη. Ο µαγνητικός πόλος µετακινείται εξαιτίας των αλλαγών που συμβαίνουν στον ρευστό πυρήνα της Γης, ο οποίος περιέχει σίδηρο σε υγρή κατάσταση.

Τον τελευταίο καιρό, ο µαγνητικός πόλος µετακινείται προς τη Σιβηρία µε αυξηµένη ταχύτητα. Επειδή µάλιστα η ταχύτητα είναι ιδιαίτερα µεγάλη, ορισµένοι ειδικοί υποπτεύονται µήπως ο πόλος µεταπέσει προς τα νότια (αντιστραφεί, µε άλλα λόγια) και οι πυξίδες αντί για βόρεια δείχνουν νότια. Κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια, συµβαίνει τρεις έως επτά φορές κάθε µερικά εκατοµµύρια χρόνια.

lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου