Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δίωξη κατά του Γκαλιάνο από τις αρχές του Παρισιού

Μετά την απόλυσή του από τον οίκο Dior, ο γνωστός βρετανός σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο θα αντιμετωπίσει και της γαλλική δικαιοσύνη, καθώς θα διωχθεί από την εισαγγελία του Παρισιού για φυλετική προσβολή για αντισημιτικά σχόλια που είχε διατυπώσει.


«Η εισαγγελία του Παρισιού γνωστοποιεί ότι αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά του Τζον Γκαλιάνο με άμεση κλήτευση ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου» ανέφερε η εισαγγελία.

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο 22,5 χιλιάδων ευρώ, ενώ αναμένεται να δικαστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Ο βρετανός σχεδιάστης ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το κύμα των επικρίσεων που δέχεται.

Ο Γκαλιάνο, ο οποίος βρισκόταν στον Dior από το 1996, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός "δεν έχουν θέσει στην κοινωνία μας" και ζήτησε "ανεπιφύλακτα" συγγνώμη αν προσέβαλε κάποιον.

Ο διάσημος οίκος μόδας ανέφερε από τη μεριά του την Τετάρτη ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει με την πρετ-α-πορτέ επίδειξη του.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου