Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Προσλήψεις: 53.272 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο

Αιτήματα για 53.272 θέσεις εποχικού προσωπικού (ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου) έχουν φτάσει στο υπουργείο Εσωτερικών από τα υπουργεία για 102 φορείς του στενού δημόσιου τομέα και η διαδικασία για τις σχετικές εγκρίσεις μπαίνει στην τελική ευθεία.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
70 ευκαιρίες στον δήμο Τρικάλων62 εποχικοί στη Διεύθυνση Πωλήσεων Αττικής της ΔΕΗ
Νέο προσωπικό από την κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα στελεχώσει τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πωλήσεων Αττικής της ΔΕΗ. Θα προσληφθούν 30 Ταμίες και 32 Διοικητικοί Γραμματείς για τους επόμενους οκτώ μήνες. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου και πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΗ, Διεύθυνση Πωλήσεων, Ναυαρίνου 10, Τ.Κ. 106 80, Αθήνα, απευθύνοντάς την στον Τομέα Λειτουργικής Υποστήριξης (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3673424, 25, 26). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει στις 28 Μαρτίου.
123 υπάλληλοι στο Μουσείο Ακρόπολης
Η τελευταία απόφαση της τριμελούς επιτροπής υπουργών περιλαμβάνει την έγκριση 123 νέων υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Μουσείο Ακρόπολης (υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού).Οι θέσεις αφορούν έντεκα διαφορετικές ειδικότητες. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν τη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες ανά αριθμό θέσεων έχουν ως εξής: προσωπικό ασφαλείας 45, προσωπικό εξυπηρέτησης κοινού 39, αρχαιολόγοι φροντιστές 10, διοικητικοί 8, οικονομικοί 7, μηχανολόγοι μηχανικοί 6, τεχνίτες 6 και γιατροί 2. Οταν δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη, η πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28/Α’/1994).

Μέχρι και τις 24 Μαρτίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για την κάλυψη 70 νέων θέσεων ορισμένου χρόνου στον δήμο Τρικάλων, στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν οι εξής υπάλληλοι από τις εξής βαθμίδες εκπαίδευσης: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 2 Χειριστές Οχημάτων, 1 Χειριστής Κομπρεσέρ, 1 Χειριστής Μηχανημάτων, 1 Τεχνίτης Αμαξωμάτων, 18 Οδηγοί Απορριμματοφόρων, 1 Μηχανοτεχνίτης Αυτοκινήτων, 2 Ηλεκτρολόγοι και 2 Χειριστές Μηχανημάτων. Υποχρεωτική Εκπαίδευση: 34 Εργάτες Νεκροταφείου, 6 Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, 1 Εργάτης Φυλακών. Η εντοπιότητα θα δώσει προβάδισμα για την πρόσληψη στους δημότες των Τρικάλων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 24313-51182.


Ενας από τους παραδοσιακά πιο δύσκολους διαγωνισμούς του Δημοσίου, αυτός για την Εθνική Σχολή Δικαστών, ενεργοποιεί και φέτος το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων αποφοίτων της Νομικής Σχολής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε τον διαγωνισμό για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών 185 σπουδαστών. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση ως εξής:

A. Διοικητική Δικαιοσύνη, ενενήντα (90) θέσεις και αναλυτικά: τρεις (3) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ογδόντα πέντε (85) θέσεις δοκίμων παρέδρων Πρωτοδικείου, των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Δύο (2) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Β. Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, εβδομήντα πέντε (75) θέσεις δοκίμων παρέδρων Πρωτοδικείου.

Γ. Εισαγγελείς, είκοσι (20) θέσεις δοκίμων παρέδρων Εισαγγελίας.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Κατά το προκριματικό στάδιο οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτά για την κατεύθυνση της Διοικητικής Δικαιοσύνης σε θέματα: α. Γενικής Παιδείας. β. Συνταγματικού Δικαίου, Γενικού Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Διοικητικών Διαφορών και γ. Δημοσιονομικού Δικαίου, ενώ για την κατεύθυνση της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης σε θέματα: α. Γενικής Παιδείας, β. Αστικού Δικαίου, Εμπορικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας και γ. Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας.

Η εξέταση στα θέματα Γενικής Παιδείας περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός θέματος σχετικά με σύγχρονα νομικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα ή συνδυασμό ανάπτυξης θέματος και ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Επί των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής το ειδικό βάρος κάθε ερώτησης προσδιορίζεται ανάλογα με τη δυσκολία της και αναγράφεται στο ερωτηματολόγιο. Το μέρος που αντιστοιχεί στις ερωτήσεις αντ
τιπροσωπεύει το 25% του συνόλου της βαθμολογίας.

Οι υποψήφιοι και των δύο κατευθύνσεων εξετάζονται επίσης υποχρεωτικώς σε μία από τις ακόλουθες τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική. Η εξέταση στην υποχρεωτική ξένη γλώσσα είναι γραπτή. Κατά το τελικό στάδιο, στο οποίο μετέχουν μόνον όσοι έχουν επιτύχει στο προκριματικό, οι υποψήφιοι κάθε κατεύθυνσης εξετάζονται προφορικά και δημοσίως στην ύλη που προβλέπεται για τις εξετάσεις του προκριματικού σταδίου της ίδιας κατεύθυνσης και σε θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου.

Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργηθούν στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Μάιο και οι προφορικές εξετάσεις στην Αθήνα κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Νοέμβριο. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι α) έχουν την ιδιότητα του ειρηνοδίκη ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος με μονοετή άσκηση δικηγορίας ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι με πτυχίο νομικού τμήματος, νομικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή, β) έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο και δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους 2011.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό από τις 7 Απριλίου 2011 έως και τις 30 Απριλίου 2011 στη γραμματεία της σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας. Με την αίτηση δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν. Επίσης, δηλώνουν υποχρεωτικά μία από τέσσερις ξένες γλώσσες, δηλαδή αγγλική, γαλλική γερμανική και ιταλική, και προαιρετικά τις ξένες γλώσσες στις οποίες επιθυμούν περαιτέρω να εξεταστούν. Συνυποβάλλουν επίσης τα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν τη συνδρομή των προσόντων και την έλλειψη κωλυμάτων, εκτός των πιστοποιητικών σωματικής και ψυχικής υγείας, τα οποία υποβάλλονται στη γραμματεία της σχολής το αργότερο μέχρι την 30ή Απριλίου 2011.


 madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου