Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ψυχρός εκτελεστής για 24 νησιά του Αιγαίου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης


Κόκκινο πανί για χιλιάδες νησιώτες αποτελεί πλέον ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης. Αιτία αποτέλεσε η τροπολογία που έφερε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου -και υπερψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με εξαίρεση τη Βάσω Παπανδρέου και το Γιώργο Παπαμανώλη- και σύμφωνα με την οποία......

 απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση σε οικόπεδα εκτός σχεδίου με κλίση άνω του 40% σε 24 μικρά νησιά του Αιγαίου.
Πολέμιος της τροπολογίας από το βήμα της Βουλής στάθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένοςο οποίος έκανε λόγο για "θανατική εκτέλεση" των νησιών αυτών που θα μαραζώσουν οικονομικά, αλλά και για "ύποπτες" εξαιρέσεις από την τροπολογία για νησιά όπου υπάρχουν αδιαμφισβήτητα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. (Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο με την ομιλία του Πάνου Καμμένου)
Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας εδώ και καιρό απόσυρση της τροπολογίας από τον Υφυπουργό, πράγμα το οποίο δε συνέβη, βέβαια. Ο Δήμαρχος της Κύθνου, Μανώλης Φίλιππας απείλησε με παραίτηση του Δ.Σ του Δήμου και χαρακτήρισε τόσο το Νίκο Σηφουνάκη όσο και τους Κυκλαδίτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που την ψήφισαν "ανεπιθύμητα πρόσωπα".
Εδώ και βδομάδες αιρετοί των Δήμων που αποτελούν πλέον τα 24 νησιά πάλευαν να μεταπείσουν τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, αλλά μάταια από ό,τι αποδείχτηκε μιας και ούτε η κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν την Τετάρτη αποδείχθηκε γόνιμη.
Να σημειωθεί εδώ ότι η απαράδεκτη αυτή τροπολογία βάζει φρένο στην όποια ανάπτυξη των νησιών αυτών παγώνοντας μόνιμα την οικοδομική δραστηριότητα αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι τα περισσότερα νησιά είναι έτσι χωροθετημένα, που όλα έχουν κλίση πάνω από 40% σε πολλά μέρη.
Αναμένονται ισχυρές αντιδράσεις από το σύνολο των Δήμων που πλήττονται από την τροπολογία αυτή και παραιτήσεις που βρίσκονται ήδη στα συρτάρια, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών θα κινητοποιηθούν μαζικά ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντά τους που θίγονται κατάφορα.

stifora.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου