Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται τα πρώτα… «ραβασάκια»


Με «ραβασάκια» απαντούν, οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους, στους υποστηρικτές του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που σηκώνουν τις μπάρες και περνούν ελεύθερα τα διόδια.

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» θα στείλει σύντομα σε περίπου 600 οδηγούς που δεν κατέβαλαν το αντίτιμο, «ραβασάκι» προκειμένου να πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό. Εάν επιμείνουν στη στάση «δεν πληρώνω» τότε η εταιρεία νομιμοποιείται να ζητήσει το 20πλάσιο ποσό, εκδίδοντας διαταγή πληρωμής από το Πρωτοδικείο.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποφάσισε πως οι εταιρείες, με τη φωτογραφία του οχήματος μπορούν να αποκτούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη από το κράτος.
Την ίδια ώρα, η κοινοπραξία «Νέα Οδός» ετοιμάζεται να προβεί σε ανάλογες ενέργειες. Σημειώνεται πως η εταιρεία εκμεταλλεύεται τα διόδια των Αφιδνών, όπου και παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα καθότι από τους περίπου 60.000 οδηγούς που περνούν καθημερινά, το 14% σηκώνει τις μπάρες.
Από τη μία ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης χαρακτηρίζει την παροχή στοιχείων των παραβατών, σύννομη, από την άλλη το κίνημα «Δεν Πληρώνω» ετοιμάζει πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 15:00.

Εν ολίγοις, μπάχαλο…
stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου