Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Νέα μαύρη τρύπα εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης

Νέο φορτίο έρχεται να προστεθεί στην ήδη πολύ βεβαρημένη "πλάτη" του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις από την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, η Θ΄ ΔΟΥ το επόμενο διάστημα πρόκειται να βεβαιώσει πρόστιμα από τη μη καταβολή ΦΠΑ, αναφορικά με δραστηριότητες που σχετίζονται με έσοδα από υπηρεσίες που παρείχε ο δήμος, όπως γυμναστήρια και παρκινγκ. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, δεν έχει αποδοθεί ΦΠΑ από το 1993 έως τα τέλη του 2010, χρονική περίοδος, δηλαδή, που περιλαμβάνει και τη δωδεκαετή θητεία του πρώην δημάρχου Βασ. Παπαγεωργόπουλου. Σημειώνεται ότι η μη καταβολή ΦΠΑ δεν αφορά υπηρεσίες από δημοτικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα, αυτή την περίοδο η αρμόδια εφορεία συγκροτεί ειδικά συνεργεία ελέγχου, που θα ερευνήσουν περαιτέρω το θέμα και θα καταλογίσουν τα «δέοντα». Πηγές, πάντως, από την Θ΄ ΔΟΥ εκτιμούν ότι από όλη αυτή την υπόθεση  μη καταβολής ΦΠΑ, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, η οφειλή του δήμου αγγίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ. Σε επικοινωνία που είχε η Voria.gr, για την υπόθεση, με τον επικεφαλής της Θ΄ ΔΟΥ Πρόδρομο Ζουμπαρίδη η απάντησή του ήταν σαφής και ξεκάθαρη: «Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος».
Να σημειωθεί ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη ένα ανοιχτό «μέτωπο» με την Θ΄ ΔΟΥ, αναφορικά με την υπόθεση της μαύρης τρύπας στα ταμεία του δήμου. Ήδη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν βρίσκονται σε συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ώστε να δοθεί δυνατότητα μέσω νομοθετικής ρύθμισης τουλάχιστον να μην επιβαρυνθεί ο δήμος με πρόστιμα και προσαυξήσεις από την εφορία για το θέμα της υπεξαίρεσης. Πιθανόν, η σχετική ρύθμιση(αν γίνει πραγματικότητα) να συμπεριλάβει και το νέο χρέος, με τους επικεφαλής του δήμου να ελπίζουν ότι αυτή θα είναι και η τελευταία δυσάρεστη έκπληξη που αντιμετωπίζουν...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου