Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται βροχές, καταιγίδες λίγα χιόνια και άνεμοι

Τα… δόντια του θα δείξει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνική επικράτειας με τα βόρεια ορεινά να.. στρώνουν και πάλι «λευκό χαλί»
, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη συμπρωτεύουσα αναμένονται πιο πυκνές νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ και η το θερμόμετρο θα «δείξει» από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και τοπικές βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο όπου όμως οι άνεμοι θα αγγίξουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται νεφώδης με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς κελσίου (στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και νότιοι άνεμοι εντάσεως από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και αργότερα το απόγευμα νεφώδης με τοπικές βροχές. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 έως 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς (στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Star.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου