Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

«Έχετε αναρωτηθεί ποιους θαυμάζετε στην Ελλάδα;»

«Το καλό τραγούδι κρύβει πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε. Δεν είναι μόνο προϊόν. Το καλό τραγούδι δεν καταναλώνεται», υποστηρίζει ο Γιώργος Νταλάρας.  
Ο τραγουδιστής μοιράζεται με το κοινό την άποψή του σχετικά με αυτό που του λείπει σε προσωπικό, αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. «Η πορεία είναι περισσότερο σταθερή παρά γεμάτη. Μου λείπει όμως ο χρόνος. Μου λείπει η ησυχία της μελέτης. Ζηλεύω φίλους μουσικούς που έχουν πολύ χρόνο ...
να μελετούν. Τον Ross Daily ας πούμε. Ο πιο χρήσιμος και δημιουργικός χρόνος για έναν μουσικό, ύστερα από μία περίοδο της ζωής του που δεν έχει τίποτα να αποδείξει – όπως θα έλεγαν οι παραγωγοί που μετράνε την δουλειά με οικονομικούς όρους και με ώρες στο στούντιο – είναι αυτός ο χρόνος φύρα. Αυτές οι ώρες κοπήκανε και γι’αυτό ελαττώθηκε αρκετά η έμπνευση και η δημιουργία».

Ο ερμηνευτής, όσο περίεργο και εάν ακούγεται, δεν φροντίζει καθόλου την φωνή του. Φροντίζει όμως όπως λέει την υγεία του. Δεν καπνίζει, δεν ξενυχτάει και προσπαθεί να ζει όσο γίνεται κοντά στην φύση.

Ο Γιώργος Νταλάρας αρνείται την ύπαρξη star system στην χώρα μας: «Σύστημα αστέρων σε μία τόσο μικρή χώρα σαν την Ελλάδα; Μήπως μεγαλοπιανόμαστε; Ως γνωστόν, το σύστημα έχει δύο πλευρές. Άνθρωποι με την μοναδικότητα και την λάμψη, άνθρωποι με ταλέντο, καινοτόμοι, νεωτεριστές, ανατρεπτικοί, με γνώση και με ρίσκο… ναι έτσι το καταλαβαίνω. Τέτοιους ανθρώπους αναζητούμε. Όμως, σταρ με την έννοια της μεγάλης αναγνωρισιμότητας και της φασαρίας γύρω από το όνομά σου, σε κάνει, ναι, αυτό που λέτε star system. Δηλαδή, η προβολή, η διαφήμιση και πολλές φορές το ρεζιλίκι.  Φτάνει όμως αυτό; Έχουμε άραγε αναρωτηθεί ποιους και τι θαυμάζουμε γύρω μας με μεγάλη ευκολία; Κάποιοι που ξέρουν το παιχνίδι, το έχουν κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Για την ακρίβεια δεν το άνοιξαν ποτέ».  
Για την σύζυγό του Άννα, ο τραγουδιστής δηλώνει ότι δουλεύει πολύ και ότι θα τα καταφέρει. «Άλλωστε είναι η μεγαλύτερη κατάκτησή μου», καταλήγει στην συνέντευξή του στην Real news.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου