Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ»

Ξεκαθαρίζει τους στόχους του Άρη ο Φατί.Θέση στη βασική ενδεκάδα του Άρη διεκδικεί ο Ρικάρντο Φατί ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Γάλλος θεωρεί το παιχνίδι δύσκολο και ξεκαθαρίζει πως μεγάλος στόχος των «κιτρίνων» είναι η παρουσία στα πλέι οφ.
Ο έμπειρος μέσος των «κίτρινων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΗΣ FM 92,8 και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σ’ αυτό με τον Πανιώνιο, αλλά και στην παρουσία...
 της ομάδας στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Στην αρχή των δηλώσεών του, ο Γάλλος στάθηκε στην απουσία του ίδιου από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών, σημειώνοντας:

«Στενοχωρήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να παίξω, αλλά έπρεπε να εκτίσω την ποινή των καρτών. Τώρα, ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε τον Πανιώνιο και το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το ακυρωθέν γκολ του Άρη είπε:

«Απογοητεύτηκα πολύ, γιατί η ομάδα μου πάλεψε και έπρεπε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, συμβαίνουν κι αυτά όταν παίζεις με κάποιες ομάδες. Τώρα, πλέον, κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Αναλύοντας το κυριακάτικο ματς με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ο 24χρονος μέσος υπογράμμισε:

«Ο Πανιώνιος γίνεται πιο επικίνδυνος τώρα, καθώς ενισχύθηκε με το Μήτρογλου απ’ ό,τι έμαθα. Έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη λόγω της βαθμολογικής του θέσης και θα την ψάξει με κάθε τρόπο. Εξάλλου, στην πορεία του πρωταθλήματος, έχει αποδειχθεί ότι ομάδες πιο αδύναμες, έχουν καταφέρει να πάρουν τη νίκη».

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι με την Καβάλα, να πιέσουμε γρήγορα και ψηλά και να πετύχουμε το γρήγορο γκολ. Όλοι έχουν κίνητρο απέναντί μας και θέλουν να μας κερδίσουν, αλλά εμείς θέλουμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, προκειμένου να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

Ο Φατί σχολίασε τα δύο πρόσωπα που έως τώρα επεδείκνυε ο Άρης σε Ελλάδα και Ευρώπη, τονίζοντας:

«Η διαφορά στα δύο πρόσωπα που παρουσιάσαμε ίσως να σχετίζεται με το υψηλό κίνητρο, γιατί στην Ευρώπη παίζαμε με μεγάλες ομάδες, όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Όπως αντιμετωπίζαμε εμείς αυτούς τους αντιπάλους, έτσι και οι αντίπαλοί μας στην Ελλάδα, όπως ο Εργοτέλης και ο Πανσερραϊκός, αντιμετώπιζαν εμάς. Μέχρι να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας στο Europa League, όμως, πρέπει να αφοσιωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάρουμε τους βαθμούς που μας είναι απαραίτητοι».

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θεωρεί ότι θα μπει η ομάδα στα πλέι οφ, σχολίασε:


«Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε νομίζω ότι θα είμαστε στα πλέι οφ. Είναι μεγάλος στόχος και πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτόν. Νομίζω, όμως, ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να τον υλοποιήσουμε».
Μιλώντας για την προσαρμογή του στην ομάδα, ο 24χρονος μέσος τόνισε:


«Η αλήθεια είναι ότι ήθελα λίγο χρόνο στην αρχή, αλλά τώρα αισθάνομαι πολύ καλά, τόσο με τον προπονητή μου, όσο και με τους συμπαίκτες μου. Τώρα πια, είμαι έτοιμος να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου».
Τέλος, για το αν έχει ξεδιπλώσει τις αγωνιστικές του ικανότητες και αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή του, ο Ρικάρντο Φατί δήλωσε:


«Δεν έχετε δει ακόμη τις πραγματικές μου δυνατότητες. Μπορώ να δώσω παραπάνω. Θέλω να βάλω περισσότερα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου».


Πηγή:
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου