Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αίτημα για άρση του ασύλου

18:15  Έκρυθμη η κατάσταση στην Νομική. Έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο ΣΥΝ καλεί τους μετανάστες να αποχωρήσουν.


real.gr

"θεωρούμε ότι η σημερινή τους στάση, δε βοηθά τον αγώνα τους. Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους.Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και ιδίως τη κυβέρνηση να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση"

18:05   Κλειστή η Σόλωνος. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στους γύρω δρόμους της Νομικής και περιμένουν το πράσινο φως για να επέμβουν.

18:00 Σε εξέλιξη η σύσκεψη στην βουλή. Ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός στο Νταβός που συμφώνησε για την επέμβαση,

17:50  Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις των πρυτανικών αρχών με τους λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα ο Θ. Πελεγρίνης να ζητήσει από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου την άρση του ασύλου.

17: 40  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά πλέον στην Νομική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr έχει δοθεί εντολή να είναι σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις όπως και εισαγγελικές αρχές.

17:30  Στη συνέλευσή τους οι κλαθρομετανάστες αποφάσισαν να μην μετακινηθούν από το κτίριο της Νομικής, επικαλούμενοι τρεις λόγους, τους οποίους αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση.

1. Γιατί στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μέσα μόνον οι απεργοί κι όχι αυτοί που τους συμπαραστέκονται.

2. Διότι ο χώρος θα φρουρείται από άνδρες της Αστυνομίας, γεγονός, που εκτιμούν ότι δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντίθετα, θα δημιουργήσει εντάσεις.

3. Γιατί η προτεινόμενη λύση είναι προσωρινή και όχι μόνιμη.

Στο καταληφθέν κτίριο, εξάλλου, βρέθηκε και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε: «Η λύση βρέθηκε, αλλά απορρίφθηκε γιατί θέλουν να παραμείνουν εδώ. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. Θα δούμε τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Πάντως, ο χώρος θα προστατευθεί».

Νωρίτερα είχαμε τις έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των πρυτανικών αρχών και εκπροσώπων των λαθρομεταναστών

Τα πούλμαν που  στις 17:00 έκαναν την εμφάνισή τους στην Σόλωνος πριν από λίγα λεπτά απομακρύνθηκαν... άδεια. Όλα φαίνεται πως κρέμονται από μια κλώστή και η επόμενη ώρα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που μετέφεραν τους παράνομους μετανάστες στην βουλή υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το Πανεπιστήμιο, παράλληλα πρύτανης και αντιπρύτανης προσπαθούν να τους μεταπείσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου