Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Πλήθος πιστών υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα σε Βηθλεέμ και Βατικανό


Με κατάνυξη οι πιστοί ανά τον κόσμο υποδέχονται το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


stifora.gr
Στη Βηθλεέμ, προσκυνητές, κληρικοί όλων των δογμάτων και επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μάνγκερ, μπροστά από την Εκκλησία της Γέννησης, για να βρεθούν στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων. Στο Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος τέλεσε την παραδοσιακή λειτουργία του μεσονυκτίου, εμμέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας, μετά το επεισόδιο που προκάλεσε διανοητικά διαταραγμένη γυναίκα, κατά τη διάρκεια της τελετής του 2009.

Στη Βηθλεέμ, Παλαιστίνιοι ένστολοι βρίσκονται σε επιφυλακή για την τήρηση της τάξης, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών είναι αυξημένος φέτος, μετά τη σχετική υποχώρηση της βίας στην περιοχή.

Εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην πόλη θα ανέλθουν φέτος σε 90.000, σε σύγκριση με τους 70.000 πέρυσι, ενώ τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι πλήρη.

Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από την Ιερουσαλήμ και πρέπει να περάσουν από τον εξονυχιστικό έλεγχο, σε εορταστικές και μη περιόδους, των Ισραηλινών δυνάμεων.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, περισσότερα από 500 μέλη της χριστιανικής κοινότητας της Λωρίδας της Γάζας πέρασαν τον αποκλεισμό για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς στη Βηθλεέμ.

Αποκορύφωμα των τελετών είναι παραδοσιακά η μεταμεσονύκτια λειτουργία των Καθολικών στην Εκκλησία της Γέννησης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τουάλ, ο οποίος μετά το πέρασμά του από το σημείο ελέγχου προς τη Βηθλεέμ, υπογράμμισε πως και οι Χριστιανοί της περιοχής υποφέρουν όσο και οι Μουσουλμάνοι συμπατριώτες τους από τη σύγκρουση με το Ισραήλ.

Με την παραδοσιακή λειτουργία του μεσονυκτίου, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ ηγήθηκε απόψε στο Βατικανό των εορτασμών των Χριστουγέννων. Η λειτουργία ξεκίνησε εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας έπειτα από την περυσινή παρείσδυση μιας διανοητικά διαταραγμένης γυναίκας.

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την λειτουργία, ενώ ακόμη περισσότεροι την είδαν μέσω γιγαντιαίων οθονών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Πάπας Βενέδικτος, φορώντας χρυσά άμφια και την επισκοπική μίτρα του, περπάτησε στη βασιλική σε πομπή χαιρετώντας τους πιστούς.

Στη διάρκεια του ίδιου γεγονότος το 2009, μία γυναίκα από την Ελβετία, η Σουζάνα Μαϊόλο, πήδηξε πάνω από ένα κιγκλίδωμα και έπεσε πάνω στον ποντίφικα ρίχνοντάς τον κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου