Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σφοδρή Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα-Έκλεισε η Εγνατία Οδός

Τρομερά προβλήματα από την κακοκαιρία στα Γιάννενα, όπου πλημμύρισαν δεκάδες δρόμοι και σπίτια ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες. Σε πολλές περιπτώσεις είχαμε και εγκλωβισμούς οδηγών μέσα στα ΙΧ τους καθώς οι δρόμοι έγιναν... χείμαρροι. Στην πόλη των Ιωαννίνων η πυροσβεστική δέχτηκε 100 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά ενώ 50 συνεργεία της υπηρεσίας επιχειρούν στην πόλη.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει, επίσης, διακοπεί η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.
Κόπηκε η Εγνατία Οδός στο ύψος της Πεδινής όπου το νερό έφτασε σε ύψος ενός μέτρου.Κλειστά και τα δύο ρεύματα προς Ιωάννινα και προς Ηγουμενίτσα. Η κίνηση διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας. Η Παμβώτιδα λίμνη φούσκωσε και πλημμύρισαν οι δρόμοι γύρω από αυτή. Προβλήματα λόγω των πλημμυρών και στο νομό Θεσπρωτίας.
Σοβαρά προβλήματα και στην Πάργα όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και κτίρια. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί έξι τουλάχιστον κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και τέσσερις για πλημμυρισμένα καταστήματα.
Πηγή:aetos-grevena.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου