Διπλάσιο κίνδυνο καρδιοπάθειας διατρέχουν όσοι επιδίδονται συχνά σε κραιπάλη αλκοόλ, σε σχέση με ανθρώπους που καταναλώνουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ αλλά πιο σταθερά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η έρευνα συνέκρινε 10.000 άντρες που συνήθιζαν την κραιπάλη, από το Μπέλφαστ και πιο μετριοπαθείς πότες από τη Γαλλία, σε διάστημα 10 ετών. Καταλήγει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε μια ή δυο φορές είναι χειρότερη από την περισσότερο σταθερή κατανάλωση μέσα στην εβδομάδα.
Στην έρευνα, ποσοστό 9% των μεσήλικων στο Μπέλφαστ έπιναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, καταναλώνοντας τουλάχιστον τρία ποτήρια μπύρας ή πέντε ποτήρια κρασιού σε μια φορά, κυρίως το Σαββατοκύριακο, σε σύγκριση με ποσοστό 0,5% των Γάλλων.
Οι Γάλλοι κατανάλωναν λιγότερο αλκοόλ κάθε φορά αλλά σε τακτική βάση.
Τα τρία τέταρτα των Γάλλων έπιναν καθημερινά, σε σύγκριση με ποσοστό 12% των κατοίκων του Μπέλφαστ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άντρες που συνήθιζαν την κραιπάλη στο ποτό είχαν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή ή θάνατο από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με τακτικούς πότες, στο διάστημα των 10 ετών που ακολούθησε.
Ο καθηγητής Jean Ferrières, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τουλούζης, που πραγματοποίησε την έρευνα, πιστεύει ότι ευθύνεται ο ασταθής ρυθμός της κατανάλωσης ποτού. Άλλη αιτία για τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας στο Μπέλφαστ, σημειώνουν οι ερευνητές, ενδεχομένως είναι ότι περισσότεροι άντρες εκεί έτειναν να πίνουν μπύρα και ποτά παρά κρασί, σε αντίθεση με τους άντρες στη Γαλλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου