
Αποτέλεσμα, όπως είναι αναμενόμενο, είναι να ζημιώνεται για ακόμα μια φορά το δημόσιο, καθώς όπως ορίζεται από τη νομοθεσία μας, θα έπρεπε οι καταθέτες να αποδίδουν φόρο ύψους 10% για τους τόκους που απέκτησαν από τις καταθέσεις στην αλλοδαπή τράπεζα (και διατηρούν τα κέρδη τους στο εξωτερικό). Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το ύψος της φοροδιαφυγής από τους τόκους καταθέσεων στις παραπάνω περιπτώσεις εκτιμάται ότι αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αντέδρασε άμεσα και απευθύνθηκε στις τράπεζες της Κύπρου, ζητώντας επιπλέον στοιχεία για τους καταθέτες, όπως τα ονόματα όσων έχουν ανοίξει λογαριασμό στο εξωτερικό τα τελευταία δύο χρόνια.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ενημέρωσε το ΣΔΟΕ ότι από τους 5.000 ύποπτους φοροδιαφυγής, περισσότεροι από τους μισούς έχουν ήδη μεταφέρει προς τράπεζες των παραπάνω χωρών μέχρι και 15 εκ. ευρώ ο καθένας, χωρίς αυτά να δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Το διεθνές...φοροσαφάρι του ΣΔΟΕ συνεχίζεται και η voria.gr θα σας ενημερώσει για τα τελικά αποτελέσματά του.
voria.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου